Waarom CSMBK?

Van basiscursus massage tot reflexzone masseur of Namikoshi shiatsu therapeut

Een stukje historie

Peter Bacas
In 1985 richtte Peter Bacas (1936-2006) de CSMBK (Culturele stichting voor massage en bewegingskunsten) op. Als een van de eersten introduceerde hij de Japanse gevechtskunst Aikido in Nederland. Het in overeenstemming brengen van de persoonlijke energie met de universele energie is het doel van Aikido. Voor Peter Bacas was het aanbieden van shiatsu-onderwijs een logische stap. Bij shiatsu wordt het principe van werken met energiestromen ingezet om lichaam en geest te helen.

Grote idealen! En die hebben wij nog steeds.
Kenmerkend is de toewijding en het enthousiasme van het docententeam in het overbrengen van deze missie. We krijgen regelmatig te horen dat de cursisten of studenten zich zo welkom voelen. En dat klopt, dat is het voordeel van de intieme schaal van de school. Precies groot genoeg om de persoonlijke en betrokken sfeer te waarborgen.

Onze missie

Massage- en bewegingslessen voor iedereen – van cursist tot therapeut, jezelf blijven ontwikkelen.

Ons aanbod

Iedereen kan leren masseren. Daar hoef je niet jaren voor te studeren. Na één les van een basiscursus kan je het geleerde al toepassen. Daar profiteert niet alleen je dierbare van maar jijzelf ook. Want masseren is niet alleen geven, maar zeker ook ontvangen.
Wanneer je je beroep wilt maken van de massagekunsten is dat natuurlijk een ander verhaal. Dan is een stevige fundering belangrijk. Het echte vakmanschap leer je bij ons in de masseursopleiding. Wanneer je die afrondt ben je in staat om een professionele ontspannende behandeling te geven.
Wanneer je je als therapeut wilt vestigen, stroom je na de masseursopleiding door naar de opleiding op hbo-niveau. De geaccrediteerde Medische basiskennis is daar een verplicht onderdeel van.

Onze visie

Dat iedereen zich bewust wordt van de kracht van het zelfhelend vermogen van het lichaam met optimale gezondheid als resultaat.