Namikoshi shiatsu masseur

Namikoshi shiatsu basisbehandeling

Zet je je eerste stappen als masseur of ben je op zoek naar een verdieping van je werk als therapeut?
Deze opleiding is voor een ieder die op een verantwoorde wijze een lichaamsbehandeling wil geven. Je hebt geen kennis of ervaring nodig om je de techniek van een Namikoshi shiatsu basisbehandeling eigen te maken.

De Shiatsu School Den Haag -CSMBK biedt zowel een dag- als avondopleiding opleiding voor Namikoshi shiatsu-masseur.
Door het Japan Shiatsu College is een wereldwijde standaard ontwikkeld, de Namikoshi shiatsu basisbehandeling.
Dit maakt dat iedere Namikoshi shiatsu-masseur, waar ook ter wereld, dezelfde basisbehandeling in de vingers heeft.

De dagopleiding wordt gegeven op DONDERDAG, duurt een jaar en bestaat uit wekelijkse lessen van 09.30 tot 15.30uur.

De avondopleiding wordt gegeven op DINSDAGAVOND, duurt anderhalf jaar en bestaat uit wekelijkse lessen van 19.00 tot 22.00uur.

De Namikoshi basisbehandeling is zeer praktijkgericht. De opleiding bestaat uit wekelijkse lessen waarin je de complete Namikoshi shiatsu basisbehandeling in je vingers krijgt.
De basisopleiding bestaat uit 3 blokken waarin je per blok een zogeheten ‘kata‘ leert; shiatsu in zijligging, buikligging en rugligging.

Je eigen lichaam leer je kennen door shiatsu op jezelf te leren toepassen en door verschillende oefeningen en bewegingsvormen zoals Do-in. Het doel is jou bewust te maken van je  ‘hara’ en in contact te komen met je Ki. Je ‘hara’ is het centrum van je lichaam van waaruit je beweegt en waarmee je voelt en verbinding maakt.

Je werkt aan je portfolio waarin je je eigen ontwikkeling vastlegt. Ook therapeutische vorming en supervisie maken hier deel van uit. Je maakt een aantal opdrachten en reflectieverslagen. Daarnaast worden gedurende het studiejaar theorie- en praktijktoetsen afgenomen. 
Aan het einde van het jaar doe je examen voor het Namikoshi Shiatsu Europa certificaat.
Je mag jezelf dan shiatsu-masseur noemen.

Tijdens alle studiejaren geeft Yoshinori Miyashita sensei op elke tweede donderdag van de maand supervisieles over uiteenlopende onderwerpen, van 10.15 tot 12.45 uur (onder voorbehoud).

Na het goed afronden van dit basisjaar, het propedeusejaar, kun je doorstromen naar de beroepsopleiding tot therapeut.

Deel deze opleiding