Team – Bestuurs- & commissieleden

Edmee Gosselink

Instructeur NSE, docent Reflexzonetherapie.
Voorzitter Dagelijks bestuur

‘De helende kracht van een aanraking, dat is waar ik met hart en ziel in geloof’.
Het heilzame effect van massage voor lichaam en geest kan wat Edmee betreft niet genoeg benadrukt worden. Dat wil ze graag overbrengen en mensen laten ervaren.
Edmee geeft sinds 2011 les. Zij is in dat jaar afgestudeerd als shiatsu- en voetreflextherapeut op het thema ‘Stress en rouw’.
“Mijn eigen ervaring met verlies heeft mij doen leren loslaten en liefhebben.”
Ieder mens wordt vroeger of later geconfronteerd met verlies in zijn of haar leven. Pijn manifesteert zich niet alleen mentaal maar veelal ook fysiek. De uitdaging is hier op een gezonde manier mee om te leren gaan. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam heeft dan letterlijk een handje nodig.
Binnen de CSMBK maakt Edmee zich sterk voor de groei en erkenning van de school als professionele opleiding.
Edmee past verschillende massagetechnieken toe in haar eigen praktijk.

Website praktijk: www.debehandelkamer.nl

Henk ’t Hart

Penningmeester
Lid Algemeen bestuur

Els Kraak

Docent MBK
Lid Algemeen bestuur

Paul Jungschlager

Lid Algemeen bestuur, Docent Aikido

Team – Docenten

Marja Bronkhorst

Lid Algemeen bestuur

Ineke Jonas

Lid examencommissie

Yoshinori Miyashita sensei

Hoofddocent shiatsu

Priscilla Kelterborn

Docent shiatsu, instructeur NSE

‘Het hart van shiatsu is als de liefde van een moeder. Druk van de vingers laat de bron van het leven stromen. Woorden van Tokujiro Namikoshi die Priscilla inspireren: ‘Dit is de essentie van shiatsu, dit wil ik uitdragen en anderen laten ervaren.’

In 2002 kwam Priscilla in aanraking met shiatsu door Peter Bacas, de oprichter van de CSMBK. ‘Hij liet mij voelen wat shiatsu was, ik was meteen verkocht. Dit wilde ik ook leren!’ Ze begon met de twaalfweekse kennismakingscursus waarna ze naar Tenerife vertrok om bij een dolfijnenproject te werken. Na haar terugkomst meldde Priscilla zich bij de beroepsopleiding voor shiatsutherapeut. Het is haar droom om dieren te behandelen met shiatsu. Sinds 2013 maakt ze deel uit van het team van shiatsudocenten. Zij geeftj les in het onder de knie krijgen van de Shiatsu Basistechniek. ‘Ik draag de CSMBK een warm hart toe. Ik leer nog steeds van de wijze lessen van onze hoofddocent Yoshinora Miyashita Sensei en van mijn andere collega’s. Ik zie de CSMBK, zoals velen met mij, als mijn tweede huis.’

Prakijk: Shiatsupraktijk Mariposa, shiatsupraktijkmariposa@gmail.com

Ryoka Miyamoto

Gastdocent shiatsu, lid NSE

Gustaaf Smulders

Docent shiatsu en Do-In

Anneke Zandvliet

Docent Reflexzonetherapie
Beheer studentendossiers

Reflexzonetherapie en shiatsu zijn waardevolle behandelmethodes. Als je met deze disciplines cliënten naar alle tevredenheid kunt behandelen, wil je die kennis ook uitdragen.
Daarom vind Anneke het vreselijk leuk om anderen in haar kennis te laten delen en daardoor te zien groeien. De studenten bij de CSMBK hebben een doel, een missie en dat geeft het lesgeven daar zo veel voldoening.
Zelf studeerde zij in 2006 af bij de CSMBK en geeft hier sinds 2012 les reflexzonetherapie.

Website praktijk: www.anneke-zandvliet.nl

<

Debora Goedewaagen

Gastdocent Reflexzonetherapie

Het gigantische effect van het opslaan van emoties in het lichaam fascineert Debora. Uiteindelijk is alles energie, met elkaar in verbinding en in beweging. Waar die beweging stopt, ontstaan blokkades. De ‘aanraking’, met de juiste aandacht en focus, kan de gestagneerde beweging weer op gang brengen.

In 2007 begon Debora’s fascinatie voor de holistische kijk op mens en gezondheid. Dankzij de CSMBK kon een gedegen professionele basis als therapeut worden gelegd. ‘Ik heb de diversiteit van het docententeam van de CSMBK zelf als inspirerend ervaren, het zijn stuk voor stuk therapeuten met heel veel vakkennis’. Na haar afstuderen als voetreflex- en shiatsutherapeut in 2011 met het onderwerp: ‘Fysiologie van de stemmingswisselingen tijdens de overgangsjaren’ is zij haar eigen praktijk gestart.
Begin 2012 leerde ze bij Blue Garden in Chiang Mai Thailand de Chinese buikmassage Chi Nei Tsang die werkt op het vrijmaken van emotionele en fysieke blokkades via manipulatie van de buikorganen.

 Bij Annette Weers volgde ze de bijscholing tot ademcoach. “Kracht van ademen” is een intense techniek waarmee je door eigen emotionele beperkingen en blokkades heen ademt.
Op woensdagavond verzorgt zij basiscursussen voetreflexologie, ademhaling of klachten uit de praktijk.

Website praktijk: www.goudenwagen.nl