Bijscholing en nascholing

Je zult het zelf merken, wanneer je eenmaal de kracht van de aanraking en het zelfherstellend vermogen van het lichaam hebt ervaren, wil je blijven leren. Of je nou enthousiast cursist bent, wil werken aan je eigen gezondheid of therapeut bent op zoek naar verdieping van kennis.
Wij voorzien tijdens een bijscholing graag in die behoefte, al was het alleen maar omdat we zelf ook geïnspireerd willen worden!

Ten eerste zijn er natuurlijk de maandelijkse lessen van onze hoofddocent Yoshinori Miyashita Sensei, een internationaal begrip in de shiatsu-wereld.
Deze bijscholingslessen worden door Yoshinori Miyashita Sensei op elke tweede donderdagochtend van de maand gegeven.

Intervisie is eveneens een vast onderdeel van het lesprogramma. We nodigen studenten en therapeuten graag uit om actief deel te nemen aan deze bijeenkomsten. Intervisie is te rade gaan bij anderen, checken of je wel de goede werkwijze gekozen hebt, nieuwe ideeën en inspiratie opdoen, in contact met je vakgenoten. Tijdens je opleiding krijg je de handvaten aangereikt en als therapeut zul je jezelf blijven ontwikkelen door regelmatig deel te nemen aan intervisiebijeenkomsten.

De CSMBK organiseert één of twee maal per jaar thema-workshops (vier tot acht dag­delen). Voor deze bijscholingen wordt accreditatie aangevraagd.
Voor deelnemers aan de beroepsopleiding is het volgen van workshops onderdeel van het lesprogramma. Afhankelijk van de inhoud en het aantal dagdelen worden er studiepunten (EC’s) toegekend aan deze modules.
Voor cursisten en afgestudeerde therapeuten van de CSMBK is deelname aan workshops tegen gereduceerde betaling mogelijk.

Een bijscholing van de CSMBK is altijd een gelegenheid om uit te wisselen met je collega’s en om je kennis als masseur of therapeut te verdiepen

Onderwerpen die tot nu toe aan bod kwamen:
Pijn, De ouder wordende cliënt, Reuma, Voeding en hormonen, het Kantoorsyndroom etc.

Wellicht niet je eerste keuze als het gaat om verdiepen maar wel heel erg van belang om up-to-date te blijven en aan alle huidige eisen te voldoen die het beroepenveld aan ons therapeuten stelt.
Als therapeut kun je bij ons terecht voor een SNRO-geaccrediteerde opleiding Medische Basiskennis. Voor therapeuten is het sowieso mogelijk deze in 1 jaar te volgen, anders raden we je het 2-jarig traject aan. Instromen kan gedurende het gehele jaar bij aanvang van elk nieuw lesblok.
Nieuwsgierig? Lees meer over de opleiding onder Medische Basiskennis.