Bijscholing en nascholing

‘Een bijscholing van Shiatsu School Den Haag – CSMBK is altijd een mooie gelegenheid om uit te wisselen met je collega’s en om je kennis als masseur of therapeut te verdiepen.’

Je zult het zelf merken, wanneer je eenmaal de kracht van aanraking en het zelfherstellend vermogen van het lichaam hebt ervaren, wil je blijven leren. Of je nou enthousiast cursist bent, wilt werken aan je eigen gezondheid of therapeut bent op zoek naar verdieping van kennis. Wij voorzien tijdens een bijscholing graag in die behoefte, al was het alleen maar omdat we zelf ook geïnspireerd willen worden!

De supervisielessen shiatsu van hoofddocent Yoshinori Miyashita Sensei, workshops en lesblokken die onderdeel uitmaken van de beroepsopleidingen kunnen ook als zelfstandige eenheden gevolgd worden in het kader van bij- en nascholing.

De maandelijkse supervisielessen shiatsu worden gegeven door onze hoofddocent Yoshinori Miyashita Sensei.
Yoshi san is al meer dan 30 jaar verbonden aan de opleiding en voor vele studenten en therapeuten een begrip en een bron van inspiratie.
Deze bijscholingslessen vinden doorgaans plaats op de tweede donderdagochtend van de maand.
Zie verder onder Supervisielessen Yoshinori Miyashita
Gaat jouw voorkeur niet uit naar thuis online leren maar wil je juist klassikaal lessen volgen dan ben je bij ons aan het goede adres.
We bieden een 2-jarige SNRO-geaccrediteerde opleiding Medische Basiskennis aan op zaterdagen, doorgaans eens per maand.
Instromen kan gedurende het gehele jaar bij aanvang van elk nieuw lesblok.
Nieuwsgierig? Lees meer over de opleiding onder Medische Basiskennis.
Het mooie van een basiscursus is dat het praktijkgericht is zonder veel theorie of toets.
We verzorgen door het jaar heen een aantal korte basiscursussen van 3 of 4 lesavonden op woensdagavond. De onderwerpen zijn divers zoals stoelmassage, voetreflexologie, oliemassage, Dorn Breuss en meer.
Deze praktijkcursussen worden gedurende de avonduren gehouden en staan in het teken van kennismaking met en leren masseren.
De basiscursus is niet geschikt om zich na afloop masseur te noemen.
Update en Coaching Namikoshi shiatsu wordaangeboden voor afgestudeerde Namikoshi masseurs en therapeuten. Deze NSE-examens worden afgenomen door onafhankelijke NSE-instructeurs.
We organiseren met regelmaat 1- of 2-daagse thema-workshops waarbij verdieping en verwondering voorop staan. Voor deelnemers aan de beroepsopleiding is het volgen van een workshop per jaar onderdeel van het lesprogramma. Afhankelijk van de inhoud en het aantal dagdelen worden er studiepunten (EC’s) toegekend.
Voor deze bijscholingen wordt doorgaans accreditatie aangevraagd.
Onderwerpen die tot nu toe aan bod kwamen waren Pijn, De ouder wordende cliënt, Reuma, Stress, Fibromyalgie, Voeding en hormonen, het Kantoorsyndroom, etc.