Beroepsopleidingen

De beroepsopleiding shiatsu bestaat uit wekelijkse lessen die zijn te volgen op: dinsdagavond van 19.30-22.00 uur of donderdag van 09.30-15.30 uur.

De CSMBK heeft als missie om iedereen in aanraking te brengen met de helende kracht van Namikoshi shiatsu.

Daar zijn bekwame en vakkundige masseurs en therapeuten voor nodig.
De CSMBK biedt een basisopleiding Namikoshi shiatsu gebaseerd op internationale Namikoshi shiatsu-standaarden.
In Europa wordt deze standaard verspreid en bewaakt door NSE (de vereniging Namikoshi Shiatsu Europa onder leiding van Shigeru Onoda sensei, in Madrid, Spanje).
De technische leiding is in handen van Yuji Namikoshi sensei, kleinzoon van grondlegger, Tokujiro Namikoshi sensei.

De opleiding bestaat uit wekelijkse lessen en die kun je volgen op dinsdagavond van 19.00 tot 22.00u. of op de donderdag van 09.30 tot 15.30u.
Op dinsdagavond duurt de basisopleiding 1,5 jaar en op donderdag overdag 1 jaar. De beroepsopleiding Namikoshi therapeut duurt in totaal 5 jaar op de avondopleiding en 4 jaar overdag.

Namikoshi shiatsu masseur
De basisbehandeling bestaat uit 3 blokken waarin je per blok een zogeheten ‘kata‘ leert. Het is praktijkgericht en je sluit elk blok af met een toets. Aan het einde van de opleiding ga je op voor het NSE-examen. Na het behalen van het Namikoshi Shiatsu Europa, het NSE-examen, kun je een gedegen ontspannende basisbehandeling geven. Je mag je officieel Namikoshi shiatsu-masseur noemen.

Wil je klachtgericht gaan werken en je eigen praktijk opzetten? Dan kun je doorstromen naar de beroepsopleiding tot Namikoshi shiatsu therapeut op HBO-niveau.

Namikoshi shiatsu therapeut
Na het behalen van het niveau van Namikoshi shiatsumasseur ga je je bekwamen in therapeutisch behandelen door klachtgericht te gaan werken. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden diverse ziektebeelden uitgewerkt.
Je krijgt aanvullende shiatsu technieken aangereikt. Daarnaast staan modules als meridianenleer en reflexologie op het programma.

De medische basiskennis is een verplichte module en onontbeerlijk om als professioneel therapeut verantwoord te kunnen werken.
Tenslotte bestaat de opleiding uit modules waarbij gewerkt wordt aan je persoonlijke en therapeutische ontwikkeling en praktijkvoering.

Heeft bovenstaande informatie je nieuwsgierig gemaakt? Kom gerust een keer kijken en meedoen. Meld je aan voor een geheel vrijblijvende proefles via de site.